BÄST I TEST


gammal outfit, väst lindex, kjol och tee hm, otroligt trött ansikte köpt på www.förlitesömn.se

Förlåt för mitt lilla uppehåll, det var faktiskt inte självvalt utan berodde på att datorn hos mamma har fått en smärre virusinfektion, woopsie! Idag har det varit en ganska bra måndag, temadag med bild fram till kl. 12 och sen var matten inställd också. Brutala skrattanfall på franskan och några steg närmare att bli klar med min John Bauer målning. Ey okay alltså! xoxo

SPÅRAT

Tumblr_lfqxk4lbxl1qbukgfo1_500_large

Tumblr_lfqxhryig31qfzhwxo1_500_large
source: weheartit.com

Lyssnar på musik, läser bloggar och pratar med fina människor. Nu är det helg också, väldigt efterlängtat. Puss.

YOU JUST WASTE MY TIME HONEY.




(C) by me

Riktigt dryg dag idag, mycket lektioner, lite folk i skolan och sånna där allmänt irriterande saker. Åt kyckling+cola efter skolan iallafall, det gjorde mig mucho glad (och mätt)! Annars har jag fixat lite med en rosettbeställning, det blir ju lite extra mycket nu innan alla olika DM runt om i sverige går av stapeln! Har kollat lite repriser av topmodel och varit lycklig över att det faktiskt är plusgrader också. Nja, sen var det nog inte så mycket mer. Ska eventuellt ta tag i SO pluggandet nu, au revoir


BLURRY




(C) by me


En bra dag idag,
känns som att jag har fått mycket gjort. Först var det besöksdag på gymnasiet, och sen köpte jag mig ett par nya jeans. Har ett par likadana redan, men dom har börjat gå sönder lite här och där så det kändes vettigt att köpa ett par till. Lite fika med Ellen och David hann jag med också. När jag kom hem var jag faktiskt duktig och 1. pluggade franska glosor 2. gjorde lite rosetter, två st klara, 15 to go!

Visst känns det som, visst känns det som att vi lever? Visst känns det som, visst känns det som att vi brinner?


CHICKACHICKABOOM

 


hängslen HM kids, jeans cheap monday, body monki, halsband HM och palestina sjal lindex för ett x-antal år sen

Jag fryser. Kan inte riktigt bestämma mig för ifall jag ska hoppa ner i badet eller om jag ska bädda ner mig i sängen... Känner att jag har en förkylning på G också, och sen har jag en hel hög med plugg också. Kul kväll!...

 


SPOTIFY



Tänkte länka mina olika spellistor och skriva lite kort vad varje innehåller för typ av musik (h-lete, nu la V:et på tangentbordet av, segt som bara den), enjoy!

Been there done that messed around

Alla låtar jag någonsin lagt till i någon utav mina spellistor, 432 låtar och sisådär 24 timmar musik! Lyssnar alltid på den här när jag vill återupptäcka gammal musik.

NOSTALGI

Låtar från 2007-2010, lite blandat sådär! Har minnen till dom flesta låtarna. Lyssnar dock inte sådär jätteofta på den här listan. 66 låtar.

om igen

Emo spellista haha. Nä, men låtar som jag ofta lyssnar på när jag är lite nere eller helt enkelt vill lyssna på lugn musik. 28 låtar totalt.

hey there handsome

Sen början av December har jag lagt till alla låtar som jag tyckt mest om för tillfället här, alltså lite av mina senaste favoriter. 5 timmar musik och nästan 100 låtar.

WORK IT

TAGGTAGGTAGG! 21 låtar.

att vi är samma fast ändå tvärtom

Lugn mys musik. Mycket svenska artister (hittade några bra låtar i Lisas playlist svenska favoriter), te.x Oskar Linnros, Petter och Veronica Maggio. En utav mina favorit listor. 31 låtar och två timmar med musik.


FARIN




(c) by me

"we all want to be different, wich instead makes us all the same."

REMEBER WHEN WE JUST SAT IN YOUR CAR WAITING FOR NOTHING?


Tröja och halsband HM, väst lindex kids, jeans Dr Denim

Som ni kanske har märkt så la jag in en ny header igår, och ändrade lite små saker i den övriga designen också. Nöjd! Idag har jag varit x-tremt duktig och dammsugit(stavas hur?) och skurat i två rum. Nyss var jag ute på en liten fotorunda också, lekte lite med skärpedjupet och det blev nog en del bra grejor fotade alltså, hade tänkt redigera lite av dagens bilder nu! So long

+++

Tumblr_lctll9kfvd1qbnt8vo1_500_large

blir lite varm i hjärtat av sånt här, så otroligt jättejättefint.

WE ♥ IT

Tumblr_lbub367j5m1qab9j2o1_500_large

Tumblr_lfdmfrfe4q1qfd2lxo1_500_large
source: weheartit

Idag har hittills varit en sån där rätt så trevlig dag, bara några få lektioner och den sista av dom var HK. Min HK lärare sa att jag om några år kommer att leta mat i soptunnor. Uppiggande vision om mitt framtida liv där alltså! Sen blev det bussen hem med Signe och Viktor, vi gjorde mest ingenting hos den sistnämnda ett tag, och sen for jag iväg för att fira min 78-årige morfar. Alldeles nyss lekte jag med lite nya inställningar på kameran, hittade en sjukt cool grej man kan göra om man har lång slutartid, I like it! Ska visa lite bilder senare. avoir

SAKNAD.




(c) by me

När någon har döpt ett inlägg till "saknad" brukar det ju vanligtvis handla om någon människa. Någon man har älskat och blivit älskad av med inte har längre. Så är det inte i mitt fall, jag tänkte istället skriva lite grann om mig och min kamera. Lite udda sådär, men jag insåg just att jag saknar att fota. Känslan när ett motiv du från början var osäker på växer mitt framför ögonen på dig, och för varje gång du klickar på avlösaren och för varje inställning du finjusterar så blir resultatet lite bättre. Underbart. Visst, jag har fotat mycket när jag har umgåtts med mina fina, och när jag har velat dokumentera dagens klädsel och liknande. Men att bara gå ut i naturen och knäppa lite bilder, det var ett bra tag sen. I sommras kom det något emellan mig och kameran, jag har alltid varit den som har burit med mig min Canon överallt, sen insåg jag att istället för att dokumentera livet för framtiden, så kanske man ska leva istället. Och tro mig, det har varit väldigt skönt att inte stirra genom en lins hela tiden.

Because, if I create memories, who will then create them for me?

Nu har jag iallafall fått tillbaka den där känslan igen, känslan av att jag vill fotafotafota. Till våren, då kommer inget motiv att gå säkert!

TOKIGHETER




some random pics found here and here

Det svider i mina ögon, det är inte för att jag är ledsen eller för att jag har fått något i ögat utan jag tror det är för att mina ögon helt enkelt var på svid-humör. I vilket fall är det väldigt irriterande, för except that little thing så är det rätt perfekt just nu. Efter en väldigt lugn skoldag for jag och Ellen till gymmet, jag duschade där och satt sen på pappas jobb i väntan på skjuts, käkade en hamburgare (underskattat) och nu är jag hemma. Jag sitter i soffan på den där allra bästa platsen med mitt varma täcke över benen, datorn har jag i knäet och pappa gjorde nyss upp en brasa. Mysigt. Just ja, jag äter lite godis också. Gott.

NYÅR 2.0








(C) by me

Orkade ju inte ladda upp särskilt många bilder senast jag skrev om nyår, så här kommer en bunt till! Som ni märker så var det väldigt mycket "manlig kärlek" i luften, Ludvig och Gustav hade nämligen skapat ett evenemang på facebook för deras bröllop. Datum? 31 december! Tror till och med att det blev en liten puss mellan dom ny gifta vid 12 slaget!

KLOCKA



Har faktiskt gjort ett helt inlägg om min fina klocka för en vecka sen eller så! Har fått den av min mamma så jag är inte riktigt 110% säker, men den är iallafall från märket NEXT och är köpt på Mio. Vet inte riktigt vad den kostade men har för mig att det var runt 300 kr? Jag är iallafall kär i den! Dock så tickar den rätt högt så jag har tagit ur batterierna och har den mest som prydnad.

YOU'RE A RADAR DETECTOR




Halsband, skjorta, linne, örhängen och halsband från HM, jeans från cheap monday

Såhär såg jag alltså ut igår då det var tjejkväll på schemat! Det var en bra kväll med annorlunda lekar med kortspel, mörkerkurragömma och mycket mer. Mina brudar är fina dom! det blev en rätt "tråkig" outfit, men jag gillar det ändå. Dessutom hade jag olika strumpor, men det har jag rätt så ofta. Att ha olika strumpor kan vara en rätt bra icebreaker ibland. Jaja, nog om vad jag har på fötterna! xxx


right, wrong, teared apart. it doesn't matter, it hurts anyway. it always hurts.




EXTREMT

Om en timme eller så ska jag börja röra mig mot ett födelsedagsbarn (som vi i och för sig firar sisådär en vecka för sent, men that's another story), men först hade jag tänkt platta håret och lite sånt. Om jag orkar vill säga, kan mycket väl sluta med att jag sitter och läser bloggar tills det är dags att åka, det hade inte precis varit första gången! Tänkte slänga upp en outfit också men orkar inte sitta och redigera osv så tar nog det imorgon istället. Ja, det var nog allt för mig i nuläget. Ska avsluta med ett stort GRATTIS (i efterskott...) till en utav världens finaste tjejjor, Signe! 

DETALJ





Gick på stan för någon dag sen i väntan på bussen, gick runt utan några egentliga planer på att köpa något. Sen går jag in på HM och ser en jättefin BH som jag helt hade missat att dom hade inne, för 50kr dessutom! I princip gratis, inte helt fel. Råkade shoppa lite grann igår också, det är en affär i stan som ska stänga igen så dom har 50% rea på hela sortimentet. Lycka. Visar det någon annan dag!++

 


CHEER UP



Hej hallå!
Lisa åkte hem för ett tag sen, vi har spenderat tiden efter skolan i bastun och framför TVn, mysigt! Nyss gjorde jag lite rosetter, det är sånna som på bilden fast i rosa istället för blått som jag har sysselsatt mig med att sy (för er som inte visste det så säljer jag cheerleading rosetter lite sådär på kul), note to myself: masa iväg dig till posten och skicka iväg dom imorgon! Snart hade jag tänkt slänga mig i sängen och försöka läsa ut boken som jag har hållt på med alldeles för länge, kanske dags att få reda på hur den slutar haha. Nä, nu ska jag nog göra verklighet av dom där bokläsar planerna. xoxo

ON THE WALL









Häftmassan hade börjat släppa från mina foton som satt på väggarna, så jag satte upp dom som inte rymdes i diverse olika fotoalbum i den här fina tavelramen istället. Nu har jag lite tidsbrist, ciaao!


VARJE GÅNG ÄR SOM DEN FÖRSTA



Längesen med Petter och Veronica Maggio har varit en av mina absoluta favorit låtar ända sen den släpptes, den får mig att tänka tillbaka på stunder och få tillbaka känslor som jag helt hade glömt bort. Ett särskilt fint minne är när jag såg Petter live på en tvådagars festival i sommras, vi var inte säkra på om han skulle köra längesen eftersom att Veronica inte var där, men när han tog dessa ord i sin mun förstod vi på en gång vilken låt det var han syftade på och hela publiken började skrika.

 

"Det finns en låt som jag väldigt gärna vill köra här ikväll, men tyvärr så saknas ju den vackra tjejen som gör den med mig. Alltså tänkte jag att ni får ta över Veronicas stycken i LÄNGESEEEN!"


Ganska underbart. Att konserten sen spårade ur är väl en annan historia, men när han körde längesen och hela publiken sjöng med i Veronicas delar så var det rätt oslagbart. Fint. Att nu Amanda Berg och hennes kompis har gjort en liten annorluna cover på den är inte helt fel, lyssna på den här ovanför och njut (den är bäst efter sisådär en minut)!

 


GRAFFITI - steg för steg


Ytan jag målade den här på är en uppspänd målarduk, bra eftersom att det är ett väldigt slätt underlag men dåligt eftersom att det inte suger upp färgen och därför blir det lätt ganska rinnigt. Innan du börjar måla är det bra att ha gjort en skiss på ett vanligt papper, hur noggrann du vill vara med det bestämmer du helt själv. Ibland orkar jag inte skissa och kör helt freestyle, men det brukar bli bättre om man iallafall har en plan. Ta på dig kläder du inte är särskilt rädd om, även om man tänker att man ska vara försiktig så hamnar det alltid lite färg på ärmar osv. Måla upp konturerna på texten eller bilden du har tänkt spraya, färgen spelar ingen roll för du kommer ändå att måla över det senare.


Fyll nu i dom olika fälten i färgerna du vill ha. Börja inte göra några kantlinjer eller shades ännu, det tar man senare. Gör istället någon snygg bakgrud!


Här har jag valt att göra en vit shade över hela bakgrunden, det ger mer styrka åt motivet och gör att texten nästan "lyser upp". Ett misstag jag gjorde här var att jag tog i lite för mycket med den vita färgen och satte den för nära huvudmotivet, hade jag placerat det vita längre ut och haft tunnare lager så hade man sett mer av bakgrunden som jag gjorde från första början.


Sista touchen! Det bästa är att göra mörka shades och ljusa blänk innan du gör kantlinjerna, annars är det stor risk att du råkar måla över kanterna. Jag är inte särskilt nöjd med linjerna, dom blev ganska så felplacerade och rinniga, mycket pågrund av att jag inte hade rätt sorts cans (munstycken på burkarna). Är ändå ganska nöjd, fast det finns rätt mycket som jag hade kunnat göra bättre!

---

 

Sådär! Tänkte att det kunde vara kul med en liten graffiti beskrivning, inte precis säsong att vara ute och spraya nu när det är sisådär 20- ute från och till, men till våren/sommaren blir det att plocka fram burkarna igen. Längtar!


HAV AV LJUS


Klocka från Next, svamphängarna har jag däremot ingen aning om!

Har lyckats få träningsverk i både armarna och magen utan att ha varit på gymmet alls senaste tre-fyra dagarna, antingen är det för att jag har gått runt och dragit upp mina byxor hela helgen då dom är sjuukt låga i midjan, eller så är det för att jag städade rummet igår. Hm... 

Sitter och gör inget särskilt, ville mest visa upp min fina klocka. Har alltid älskat den där TV symbolen, har en tshirt med samma tryck på också. Vore rätt snyggt som tatuering, fast jag tror att man hade ledsnat rätt så snabbt. Nu är det mörkt ute, och jag ska slå på en rulle. Mysigt.


CALL ME WHATEVER YOU WANT

Lite dålig update idag, eller jag orkar inte riktigt satsa 110% på den här bloggen så det är inte ofta det blir mer än ett inlägg per dag, men ändå. Sitter iallafall och äter nu, fisksoppa. Mums! Dagen har spenderats med dels Signe och Axel, och dels med att städa mitt rum (för första gången på alldeles för länge, men nu är det riktigt fint där iallafall) och ligga i sängen och bara ta det lugnt.

Kvällen igår var väldigt trevlig, roligt folk osvosvosv. Var inte där sådär jättesent, kanske till tolv ungefär. Sen for jag hem och sov, vaknade alldeles för tidigt, kring sex någon gång... Lyckades somna om där vid sju tiden iallafall och sov några timmar till. Nu har ni fått en rätt så detaljerad bild av mina sovvanor, super roligt I know. Heido!

HEJ MITT VINTERLAND


Förra året (eller ja, blir ju förrförra nu, men 2009 iallafall!) då jag och tjejerna var på samma skidbacke och chillade.

Kom nyss hem från "skidbacken", det är väl snarare en pulkabacke även om det finns en minimal lift. Jag och mina vänner har iallafall spenderat några timmar där med att elda, åka skoter, ta några madrass åk i backen och sånt där man gör på vintern. Nu sitter jag i soffan och är lite sådär halvfrusen (jag hade tjocka kläder mamma, men blir dom blöta hjälper det inte särskilt mycket...), snart ska jag äta och sen bär det iväg igen!

2,3/4 - EN UTAV DOM BÄSTA MÅNADERNA

Gick ju lite segt med min årsresumé, men nu är jag taggad igen! Skulle ju egentligen ha tagit Juli, Augusti och September i ett inlägg men jag tar Juli för sig istället. Det hände så sjukt mycket då att jag inte hade orkat ladda upp alla dom bilderna PLUS Aug och Sep i samma inlägg! Aja, nog prat, here we go:


Tältade på stan lite sådär random, minne för livet!


Vi var och badade, och Ludde och Axel smorde in varandra med sololja...


Fina kvällar på kvarnis!





Svanbåtarna!


Häng på en skola med den bärbara högtalaren i väntan på Siggepigge


Pizza på stranden, helt okej om du frågar mig!




Alltså det där med bollsporter är inte min grej!


Kvälls grillning på stranden!


Jag och Miccis på maskerad, hon var en Na' vi (rätt så uppenbart, men ändå) och jag var Mimmi Pig!


Mys på altanen

Endel av bilderna som togs under dom 31 dagar som tillsammans bildar Juli, riktigt bra månad det där alltså!


I HAVE ALWAYS BEEN LIKE THIS SO PROBABLY IT WON'T CHANGE






jeans cheapmonday, halsband, linne och top hm, mössa teamsportia

Heihei! Kom nyss hem från gymmet, jag körde mest överkropp, alltså armar rygg och mage. Känns riktigt skönt att jag har börjat komma igång med träningen nu, där emellan att jag slutade i cheer och började gymma hade jag ju ett ca tre veckor långt uppehåll så kondisen är inte på topp haha! Idag ska jag mest ta det lugnt, jag har haft världens inspiration nu senaste dagarna så något kreativt blir det nog att jag gör iallafall. Ska visa lite jag har målat senaste dagarna när jag får tid (eller tid har jag i överflöd, ork och lust är nog snarare rätt ord)! xoxo

ANDAS GENOM MÖRKRET






Källa

Trött och sliten känner jag mig, men faktiskt inte så pass mycket som man brukar vara efter att ha somnat kring fem-sex tiden på morgonen. Jag och tjejerna hade en jättetrevlig kväll/natt/dag, jag är verkligen glad över att jag har så fina vänner! Det blev tre filmer, frågespel, promenad, massamassa prat och ganska så roliga mössor. Mer än okej!


LET THE SUN SHINE DOWN ON ME






Fotat av Magnus Tamelander

Lite bilder på mig och mitt älskade lag från RM i sommras. Fina minnen. Har nyss städad lite i rummet, det är nämligen tjejkväll på G! Bastun är bokad, chipsen står framme och såfort dom kommer så blir det att gå iväg och hyra film. Tror det blir riktigt bra! xxx


ROCK THAT STRENGHT


Kilklackar och kjol HM, linne Gina Tricot, leggings Lindex

Har glömt att ladda upp bilder på mina julklappar, men nu tänkte jag att en kan jag ju slänga upp iallafall. Kjolen fick jag av mamma och det är faktiskt precis en sån som jag har letat efter! Har många blommiga kjolar redan, men den här har en lång rad med knappar på framsidan plus att den är lite styvare i tyget vilket gör att den står ut från kroppen lite grann. I like it!


"BARA FÖR ATT DET ÄR NYÅR"

Hittade en såndär liten lista på My Blomquists blogg, och trots att jag precis som henne har lovat mig själv att aldrig skriva sådana så kan jag inte låta bli! Eftersom att min års resumé liksom stannade av på del två (ska försöka samla tålamod till att göra dom andra delarna, promise) så är det väl inte mer än rätt att iallafall göra en skriftlig resumé. Here we go!

Har året varit bra? Vet att jag redan har skrivit det här ett x antal gånger, men 2010 har varit mitt bästa år so far. Hittat många nya vänner, kommit närmare dom jag redan hade, lärt känna mig själv bättre och mycket mer. Ifall jag hade försökt föreställa mig året 2010 innan det hade varit så tror jag att jag inte hade trott att det skulle bli så bra som det faktiskt blev.

Höll du några utav dina nyårslöften? Löftena förra året var att sitta mindre vid datorn och att sätta en bow and arrow, jag höll väl båda löftena på sätt och vis. Datorn ägnade jag mindre tid vid under sommarmånaderna och i början av året, men när hösten kom så försvann också mycket av det jag sysselsatt mig med under juni juli augusti och det i kombination med att motivationen jag hade i början av året gjorde att jag började ägna lite mer tid till denna mycket trevliga men ändå tidsödande tingest. Bowen satte jag typ en gång, sen fick jag mina sträckningar och det gjorde att jag försökte att undvika att dra upp skadan ännu mer. På något sätt lyckades jag ju dra upp skadan ändå och detta ledde till att jag har blivit tvungen att sluta i cheerleading.

Tror du 2011 kommer bli lika bra?
Jag både tror och hoppas det. Har redan några grymma planer på G och får jag som jag vill så kommer jag ha the time of my life!

Har du förlorat någon kompis detta året?
Nej det har jag inte, många av dom jag umgicks mycket med i sommar träffar jag nästan inte längre men det är ju inte för att man har bråkat ellet något, utan bara för att man helt enkelt är just det, sommarvänner. Det är ändå rätt fint tycker jag.

Vad kommer du sakna från 2010? Konfa lägret, alla två och tre dagars festivaler, picknickarna på kvarnis, RM och DM i cheerleading och mycket mer. 

Nämn en positiv sak från 2010? EN?! Omöjligt att bara välja en! Men, sommaren tar jag nog om jag måste välja.

Vad spenderade du mest
pengar på? Kläder och min Iphone. 

Finns det någonting du ångrar med 2010?
Att jag inte var nog modig.

Lärde du dig något nytt under 2010?
Definitivt!

Bästa köpet?
Iphonen kanske... Svårt! Men jag tycker väldigt mycket om alla mina fina klänningar som jag har köpt.

Blev du kär i år?
Förälskad är väl ett bättre ord kanske, men ja.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

28 februari, 6 juni

Dog någon som stod dig nära? Är inte säker på om det var i slutet av 2009 eller dom allra första dagarna av 2010, men min farfar dog iallafall. Rest in peace.

Vilka länder besökte du?
London, Finland

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jo nog var det en del!

Vad var din största framgång 2010?

Att jag var lycklig så stor del av tiden.

Största misstaget?
Vet faktiskt inte, visst det finns mycket jag ångrar men jag tycker inte det är värt att lägga tid och energi på det.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Japp, några förkylningar, magsjukor och lite näsblod också. Men inget värre!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Här är det lika bra att jag snor My's svar rakt av, det passade så precis in på mitt år: "Har varit gladare än någonsin förut och i perioder ledsnare en någonsin förut, men då får man samtidigt känna att man lever."

Vad önskar du att du gjort mer?
Badat och tältat!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Kommer faktiskt inte på något...

Hur tillbringade du julen?
Först hos Pappas sida av släkten på morgonen, och sen på kvällen med Mammas sida.

Favoritprogram på tv?
Made, CSI, Simpsons osv. Följer inte något speciellt!

Bästa boken du läste i år?

Finns så många bra, och jag har en förmåga att glömma bort böcker såfort jag har vänt sista bladet.

Största musikaliska upptäckten?
The Kooks, Daniel Ray Adams, Familjen, Promoe.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Firade med familjen, och sen for jag hem till Amanda och vi cyklade in till stan för att kolla på majbrasorna i spöregnet. Mysigt och kallt!
Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
2009 hade jag allt som oftast på mig kjol osv, men nu har jag till min stora besvikelse gått över till mer mainstream klädsel. Det är veckor då jag bara drar på ett par jeans, en tshirt och någon mysig kofta, men samtidigt veckor då jag verkligen anstränger mig och känner mig taggad på att hitta på nya snygga kombinationer. Lite varierat helt enkelt.


VÄRLDEN ÄR VÅR








(C) by me

Några bilder från nyår alltså, har massor med mer men orkar inte ladda upp alla på samma gång! Riktigt rolig kväll med trevligt folk osvosvosov. Känns som att jag inte hade kunnat få en särskilt mycket bättre start på 2011, och förhoppningsvis så går resten av året i samma stil! Cheers!

RSS 2.0